Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι κάτοικοι των Φούρνων και της Θύμαινας πεθαίνουν μόνοι κι έρημοι

Υγεία: μια λέξη, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ζωή μας . Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πελαγοδρομεί. Τα νησιά μας είναι ορφανά από ιατρούς και ο Υφυπουργός Υγείας κ. Πολάκης διατείνεται ότι αναβάθμισαν το σύστημα υγείας. Κι όμως δυο διπλανά μας νησιά, μέρος του νομού μας είναι «υγειονομικά ανοχύρωτα» και ασθενείς με έκτακτα προβλήματα υγείας «χάνουν τη ζωή τους λόγω απουσίας γιατρών. Η αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών συνεχίζει να σώζει ζωές, αλλά δεν φτάνει. Η κατάσταση στους Φούρνους είναι τραγική, ενώ ο δήμαρχος κ.  Γιάννης  Μαρούσης μας είπε χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν μπαίνει στην διαδικασία ούτε καν να απαντήσει στις εκκλήσεις, αλλά και στα έγγραφα του.

Ένας και μόνο γιατρός υπηρετεί αυτή τη στιγμή στο νησί των Φούρνων, με αποτέλεσμα οι περίπου δύο χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι να βρίσκονται χωρίς ιατρική κάλυψη. Η Θύμαινα έχει να δει γιατρό εδώ και μήνες, ενώ το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχει και πλοιάριο να συνδέει τους κατοίκους του μικρού ακριτικού νησιού με τα υπόλοιπα νησιά τη περιφέρειας μας. Τι κάνουν οι κάτοικοι σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας; Απλά πεθαίνουν τραγουδώντας τις Θερμοπύλες του Αιγαίου που τάχτηκαν να φυλάνε.

Στην Θύμαινα υπάρχουν ΑΜΕΑ και άνθρωποι που χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και φροντίδα. Στο κατ' όνομα πολυδύναμο ιατρείο των Φούρνων, η μια και μοναδική ιατρός, αφήνει την θέση της προκειμένου να μεταφέρει ασθενείς στην Σάμο, ενώ το ασθενοφόρο το οδηγεί δημοτικός σύμβουλος! 
 Όσον αφορά το σύστημα τηλεϊατρικής έχει την τύχη εκείνου που είχε τοποθετηθεί πριν πολλά χρόνια στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου και σήμερα σαπίζει στις αποθήκες του. 
 Μένει εκεί αχρησιμοποίητο να σαπίζει δίχως να εξυπηρετεί κανέναν και να διαψεύδει τις βαρύγδουπες δηλώσεις των πολιτικών μας, που κάθε φορά που επισκέπτονται τα νησιά μας εκφράζουν την βούληση τους για  την δρομολόγηση των άμεσων ενεργειών τους. . Ποιες ενέργειες; Οι κάτοικοι στους Φούρνους και στην Θύμαινα πεθαίνουν και κανείς δεν ενδιαφέρεται να τους δώσει   τα αυτονόητα.
 Προβληματική η παιδεία στο νησί, προβληματική και στην Θύμαινα, αλλά εκείνο που προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη είναι η πρόσληψη ιατρών που θα στελεχώσουν το κατ’ όνομα πολυδύναμο ιατρείο των Φούρνων. 
 Κατά τα άλλα ο κ. Πολάκης στήνει στον τοίχο τα σάπια, όπως αποκαλεί μέσα μαζικής ενημέρωσης και δεν κατανοεί ότι υπηρετεί ένα σάπιο σύστημα που κωφεύει στην φωνή απόγνωσης ενός αιρετού, στον οποίο ούτε καν μπαίνει στην διαδικασία να απαντήσει . Άξιος ο μισθός και των χτεσινών που υπηρέτησαν αυτό το σύστημα, αλλά πιο άξιος και ο δικός σας που καλλιεργήσατε φρούδες ελπίδες στους κατοίκους των ακριτικών μας νησιών που φυλάνε Θερμοπύλες .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγκληματική οργάνωση δρούσε στην Σάμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διακριβώθηκε πλήρως η δράση οργανωμένου εγκληματικού δικτύου που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια

Ληστεία στο Καρλόβασι

Πέντε αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες επιτέθηκαν αργά το απόγευμα σε λουόμενο Καρλοβασίτη στην Παραλία του Μπήτς Φρόντ στο Καρλόβασι.

Συναγερμός στο νοσοκομείο μας

Ασθένειες που είχαν εξαφανιστεί, και που θεωρούνταν «ανάμνηση» επανεμφανίζονται, λόγω της απουσίας υγειονομικού ελέγχου των χιλιάδων λαθρομεταναστών που κατακλύζουν καθημερινά την χώρα μας,  αλλά και τα νησιά μας .

Όλα καλά για τον τραυματία του χτεσινού ατυχήματος

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11χτες βράδυ  επι της παραλιακής λεωφόρου του Καρλοβάσου , στο οποίο τραυματίστηκε οδηγός δίτροχου οχήματος.

Μήνυση κατατέθηκε στον Αντιδήμαρχο Καρλοβάσου

Σε τακτική συνεδρίαση κλήθηκαν απόψε οι σύμβουλοι της Δημοτικής κοινότητας Καρλοβάσου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη. 

Ένα στολίδι στο Καρλόβασι

Έτοιμη ήταν αργά το απόγευμα η πισίνα του κολυμβητήριου Καρλοβάσου, το οποίο αναμένεται σύντομα να παραδοθεί στους αθλητές της Δυτικής πλευράς του νησιού μας και αφού φυσικά τοποθετηθούν και τα υπόλοιπα συστήματα που προβλέπει η νομοθεσία.

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις για την μεταφορά των μεταναστών(ΚΥΤ) στους Μυτιληνιούς

Καθώς καθημερινά συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στα νησιά μας , η προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών στο hotspot (ΚΥΤ) της Σάμου, αντί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα φέρνει ακριβώς τα αντίθετα

Ολοκληρωτική καταστροφή σε οικία συμπολίτη μας

Αναστάτωση προκλήθηκε πριν λίγες μέρες στην περιοχή Κοτρώνι Καρλοβάσου, όταν έσπασε κεντρικός αγωγός ύδρευσης, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αλλαχτεί.  Ο αγωγός έσπασε και τα νερά εισήλθαν σε οικία συμπολίτη μας, ο οποίος υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή στον οικιακό του εξοπλισμό.  Σύμφωνα με πληροφορίες ,από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου δεν δίνονταν η εντολή να αποκατασταθεί το πρόβλημα και ασκήθηκαν πιέσεις από τους αντιδημάρχους για την διευθέτηση του θέματος. Η διαρροή αποκαταστάθηκε από το συνεργείο του υδραυλικού κ. Μανόλη Τσακανιά, ο οποίος επι ένα διήμερο βρίσκονταν στην περιοχή προσπαθώντας να παρέμβει σε ένα πεπαλαιωμένο δίκτυο, το οποίο έπρεπε να έχει αντικατασταθεί εδώ και χρόνια, καθώς συν τα άλλα του προβλήματα, οι κάτοικοι της περιοχής πίνουν νερό από σωλήνες αμιάντου.  Από την βλάβη έτρεξε μεγάλη ποσότητα νερού με αποτέλεσμα ο συμπολίτης μας να έχει υποστεί μεγάλη ζημιά σε όλο τον οικιακό του εξοπλισμό. «Εγώ που μπορώ

Στην ΔΕΗ της Σάμου ακούει κανείς;

Την ώρα που δεκάδες περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις διακοπές ρεύματος και τη χαμηλή τάση, κάποιοι συμπολίτες μας αδίκως προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην πρωτεύουσα του νησιού μας, καθώς κανείς δεν σηκώνει τα τηλέφωνα.

Μισή ώρα κείτονταν αιμόφυρτος συμπολίτης μας μέσα στο δρόμο

Πάνω από 25 λεπτά κείτονταν αιμόφυρτος συμπολίτης μας στον κόμβο της ΔΕΔΗΕ στο Καρλόβασι, ο οποίος έπεσε από το δίτροχο όχημα του , πιθανόν από κάποια αδιαθεσία.