Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 9, 2018

Δυσκολη η κατάσταση

Δύσκολη είναι η κατάσταση από την Παρασκευή στις συνοικίες του Καρλοβάσου, όπου οι κάδοι απορριμμάτων έχουν γεμίσει ασφυκτικά από σκουπίδια. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου είναι σίγουρο ότι πρέπει να ξεκουραστούν εκμεταλλευόμενοι τις αργίες του Πάσχα, όμως πραγματικά η κατάσταση σε πολλά σημεία χτυπάει κόκκινο.

Οι πρωτες εμφανίσεις των φιδιών

Άνοδος της θερμοκρασίας τις τελευταίες μέρες και τα φίδια έκαναν την εμφάνισή τους σε διάφορες περιοχές του νησιού μας. Τα φίδια έκαναν την εμφάνισή τους νωρίτερα εφέτος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν το τελευταίο διάστημα. Οι ειδικοί από την πλευρά τους συμβουλεύουν:

Ιδε ο άνθρωπος

Κάτοικος της περιοχής του Καρλοβάσου εντόπισε πριν λίγες μέρες ένα σκυλί νεκρό, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης κλεισμένο σε μια σακούλα .Ο δράστης είχε σκοπό το πνίξιμο του άτυχου ζώου με βασανιστικό τρόπο   και απορίας άξιο είναι το πως αυτός ο συμπολίτης μας   θέλει να λέγεται άνθρωπος.

Λειτουργεί τίποτε;

Της μιας δραχμής τα γιασεμιά έδωσαν τη θέση τους σε   κάθε είδους μικροαντικείμενα, τα οποία πλέον ελεύθερα διακινούνται στο νησί μας. Η επιχείρηση η οποία αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα χωριά του νησιού,    δίνει την δυνατότητα   να εφοδιαστούν οι κάτοικοι από χαρτομάντιλα ως αξεσουάρ και   αρώματα και μάλιστα   σε τιμές   άκρως δελεαστικές.

Αναρχία σε όλο της το μεγαλείο

Ένα άναρχο παρκάρισμα παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε πολλές περιοχές του νησιού μας, δημιουργώντας σε πολλές των περιπτώσεων προβλήματα σε πεζούς και διερχόμενα οχήματα. Παρά το γεγονός   ότι οι αστυνομικοί πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους σε νευραλγικά σημεία   των πόλεων μας, κόβουν   πρόστιμα όπου απαιτείται και ανταποκρίνονται   όσο πιο σύντομα γίνεται στις κλήσεις που δέχεται από πολίτες.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Από τα βασικότερα τρόφιμα της μεσογειακής διατροφής και ξεχασμένα δυστυχώς από πολλούς τα άγρια χόρτα. Τα φαγώσιμα αγριόχορτα φυτρώνουν σχεδόν παντού στην Ελλάδα και αυτό είναι ευλογία. Ακόμη και λίγα χιλιόμετρα έξω από τις πόλεις μπορούμε να βρούμε περιοχές όπου μπορούμε να μαζέψουμε άγρια χόρτα.

Κανείς δεν βλέπει;;;;

Ένα άνευ προηγουμένου περιβαλλοντικό έγκλημα βρίσκεται σε εξέλιξη με δράστες ορισμένους επιτήδειους , οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ελλιπή αστυνόμευση και εποπτεία από τις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες, μετέτρεψαν μια περιοχή που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το Ποτάμι Καρλοβάσου , σε χωματερή γεμάτη μπάζα και σκουπίδια.  Το φωτογραφικό υλικό που αντλήθηκε από την έρευνα, δείχνει ρύπανση ευρείας έκτασης που λαμβάνει χώρα εκεί και μάλιστα επί αρκετό διάστημα. 

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους

Οχήματα εκατομμυρίων αποτελούν τον στόλο που παρεμβαίνει σε κάθε πυρκαγιά που θα εκδηλωθεί στο νησί μας και ανήκουν στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Καρλοβάσου. Αρκεί να αναφέρουμε ότι το ένα όχημα που έχουν στην διάθεση τους οι πυροσβέστες και είναι διασωστικό, στοιχίζει πάνω από 500.000 ευρω.

Φιλόζωοι ναι, άλλα όχι ασύδοτοι

Το ότι είμαστε φιλόζωοι   το έχουμε αποδείξει με τα άρθρα μας όλα αυτά τα χρόνια.   Αυτό όμως δεν μας αναιρεί το δικαίωμα να σχολιάσουμε και τα κακώς κείμενα που καταγράφουμε καθημερινά στο νησί μας και τα οποία   δημιουργούν προβλήματα.

Βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη

Πέρα από τις όποιες παρεμβάσεις γίνονται και καλώς υλοποιούνται στο νησί μας , αφού αποβλέπουν στην βελτίωση της εικόνας μας ,αλλά και στην διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών της, θα πρέπει να προχωρήσουν και άλλες   σημαντικές πρωτοβουλίες.

Πάσχα Κυρίου Πάσχα Πασχαλινά έθιμα

Η μοντέρνα εποχή και ο σύγχρονος δημοκρατικός πολιτισμός είναι αλήθεια ότι έχει παραγκωνίσει τα έθιμα που τηρούνταν ευλαβικά κατά την διάρκεια περασμένων ετών . Κάθε τόπος και μια παράδοση, κάθε παράδοση και μία εικόνα. Έτσι λοιπόν προσπαθώντας να καταγράψουμε τα ιδιαίτερα έθιμα της πατρίδας μας συνοψίζουμε λίγα τα οποία αξίζει τον κόπο να αναδημοσιευτούν. Σε μερικούς τόπους το πασχαλινό τραπέζι μένει στρωμένο για τρεις ημέρες, ενώ τα ψίχουλα που μένουν τα ρίχνουν στ' αμπέλια για να μεταδοθεί σ' αυτά αφθονία. Τα ήθη και τα έθιμα που συνοδεύουν το πασχαλινό τραπέζι είναι πολλά. Το φαγητό τη Μεγάλη Εβδομάδα χαρακτηρίζεται από εγκράτεια και νηστεία. Οι φανατικοί πιστοί απέχουν για όλη την εβδομάδα (αν όχι για όλη τη Σαρακοστή) από το λάδι, το κρέας και όλα τα ζωικά παράγωγα, αλλά από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και με αποκορύφωμα το μεσημέρι του Πάσχα, το τραπέζι γεμίζει με λιχουδιές και γίνεται ο βασικός πρωταγωνιστής. Η Μ. Πέμπτη είναι η μέρα που τιμάται ο Μυστικός Δείπνος,