Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι συμβαίνει στο Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου;

Νέα απειλή για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Καρλοβάσου , λόγω νομοθετικών ρυθμίσεων που εξοντώνουν την ήδη παραμελημένη από το κεντρικό κράτος περιοχή.
Για ακόμη μια φορά, η εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα και το κεντρικό κράτος δε λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στις νησιωτικές περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα στην Δυτική πλευρά του νησιού.

Αυτή τη φορά, ''θύμα'' των προαναφερόμενων καταστάσεων, είναι το Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου. Στο Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου μέχρι τον Γενάρη υπηρετούσε μια Γραμματέας αποσπασμένη από άλλη περιοχή, που εξυπηρετούσε ολόκληρη την Δυτική πλευρά του νησιού, η οποία όμως και αποχώρησε.
 Έτσι η αποχώρηση της υπηρετούσας υπαλλήλου, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία του Ειρηνοδικείου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί αυτό να λειτουργήσει, και να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή ενώ καμία διαδικαστική πράξη (κατάθεση δικογράφων, έκδοση διαταγών πληρωμής, προσημειώσεων, έκδοση πιστοποιητικών, αποποιήσεις κληρονομιών, υπερχρεωμένα νοικοκυριά κ.τ. λ) να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Δεδομένου ότι το Ειρηνοδικείο εξυπηρετεί περί τους 15.000 ανθρώπους βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς είναι εύλογο ότι κάθε χρόνο υλοποιούνται δεκάδες πράξεις καθημερινότητας και με πλείστες όσες αποκλειστικές αρμοδιότητες . 
Πράξεις με σημαντικά έσοδα για το κράτος, καθώς οι υποθέσεις που διεκπεραιώνεται εκεί του αποφέρουν σημαντικά έσοδα. Το Ειρηνοδικείο είναι το κατώτερο πολιτικό Δικαστήριο στο ελληνικό δικαστικό σύστημα. Σε γενικές γραμμές, σε αυτό δικάζονται σε πρώτο βαθμό οι ιδιωτικές διαφορές που αφορούν ποσά μέχρι και 20.000,00 Ευρώ.

Τα Ειρηνοδικεία είναι τα μόνα πολιτικά Δικαστήρια στα οποία ο οποιοσδήποτε ιδιώτης μπορεί να παρίσταται και να ενεργεί οποιεσδήποτε διαδικαστικές πράξεις χωρίς απαραιτήτως να έχει δικηγόρο.

 Συνομιλώντας σήμερα με δυο δικηγόρους της περιοχής, μας ανέφεραν ότι προβάλλει επιτακτική η ανάγκη μετακίνησης Γραμματέως από τις υπηρεσίες του Βαθιού, έστω και δυο φορές την εβδομάδα και προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο πολίτης της Δυτικής πλευράς του νησιού.
 Ο κ. Παπαργυρού και ο κ. Δημόπουλος μας είπαν παράλληλα ότι η υπόθεση έχει τεθεί από τον Φλεβάρη υπόψιν του βουλευτή, αλλά μέχρι σήμερα τίποτε δεν έχει γίνει.
 Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και γνωστή συμβολαιογράφος της περιοχής, με την οποία συνομιλήσαμε και η οποία μας είπε χαρακτηριστικά ότι πολλές υποθέσεις δεν μπορούν να διευθετηθούν, καθώς ακόμη και να μετακινηθούν οι πολίτες στο Ειρηνοδικείο του Βαθιού,  οι υπάλληλοι δεν παραλαμβάνουν τα αιτήματα τους.
 Η υποστελέχωση του Ειρηνοδικείου δημιουργεί καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των εργασιών, στην εξυπηρέτηση πολιτών και δικηγόρων, αλλά και στην ποιότητα και αμεσότητα της απονομής δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του νομού μας κ Δημήτρης Σεβαστάκης μας ανέφερε ότι ήδη έχει κάνει επαφές τον Αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης - Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή, ζητώντας να επισπευστούν οι διαδικασίες και να καταστεί δυνατή η κάλυψη της μιας εκ των δυο οργανικών θέσεων που προβλέπονται για Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου και το αίτημα θα υλοποιηθεί. Ας ελπίσουμε το ταχύτερο δυνατόν, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι οι διαδικασίες που απαιτούνται είναι σε πολλές των περιπτώσεων μακροχρόνιες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες της περιοχής.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγκληματική οργάνωση δρούσε στην Σάμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διακριβώθηκε πλήρως η δράση οργανωμένου εγκληματικού δικτύου που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια

Ληστεία στο Καρλόβασι

Πέντε αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες επιτέθηκαν αργά το απόγευμα σε λουόμενο Καρλοβασίτη στην Παραλία του Μπήτς Φρόντ στο Καρλόβασι.

Συναγερμός στο νοσοκομείο μας

Ασθένειες που είχαν εξαφανιστεί, και που θεωρούνταν «ανάμνηση» επανεμφανίζονται, λόγω της απουσίας υγειονομικού ελέγχου των χιλιάδων λαθρομεταναστών που κατακλύζουν καθημερινά την χώρα μας,  αλλά και τα νησιά μας .

Όλα καλά για τον τραυματία του χτεσινού ατυχήματος

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11χτες βράδυ  επι της παραλιακής λεωφόρου του Καρλοβάσου , στο οποίο τραυματίστηκε οδηγός δίτροχου οχήματος.

Μήνυση κατατέθηκε στον Αντιδήμαρχο Καρλοβάσου

Σε τακτική συνεδρίαση κλήθηκαν απόψε οι σύμβουλοι της Δημοτικής κοινότητας Καρλοβάσου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη. 

Ένα στολίδι στο Καρλόβασι

Έτοιμη ήταν αργά το απόγευμα η πισίνα του κολυμβητήριου Καρλοβάσου, το οποίο αναμένεται σύντομα να παραδοθεί στους αθλητές της Δυτικής πλευράς του νησιού μας και αφού φυσικά τοποθετηθούν και τα υπόλοιπα συστήματα που προβλέπει η νομοθεσία.

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις για την μεταφορά των μεταναστών(ΚΥΤ) στους Μυτιληνιούς

Καθώς καθημερινά συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στα νησιά μας , η προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών στο hotspot (ΚΥΤ) της Σάμου, αντί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα φέρνει ακριβώς τα αντίθετα

Ολοκληρωτική καταστροφή σε οικία συμπολίτη μας

Αναστάτωση προκλήθηκε πριν λίγες μέρες στην περιοχή Κοτρώνι Καρλοβάσου, όταν έσπασε κεντρικός αγωγός ύδρευσης, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αλλαχτεί.  Ο αγωγός έσπασε και τα νερά εισήλθαν σε οικία συμπολίτη μας, ο οποίος υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή στον οικιακό του εξοπλισμό.  Σύμφωνα με πληροφορίες ,από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου δεν δίνονταν η εντολή να αποκατασταθεί το πρόβλημα και ασκήθηκαν πιέσεις από τους αντιδημάρχους για την διευθέτηση του θέματος. Η διαρροή αποκαταστάθηκε από το συνεργείο του υδραυλικού κ. Μανόλη Τσακανιά, ο οποίος επι ένα διήμερο βρίσκονταν στην περιοχή προσπαθώντας να παρέμβει σε ένα πεπαλαιωμένο δίκτυο, το οποίο έπρεπε να έχει αντικατασταθεί εδώ και χρόνια, καθώς συν τα άλλα του προβλήματα, οι κάτοικοι της περιοχής πίνουν νερό από σωλήνες αμιάντου.  Από την βλάβη έτρεξε μεγάλη ποσότητα νερού με αποτέλεσμα ο συμπολίτης μας να έχει υποστεί μεγάλη ζημιά σε όλο τον οικιακό του εξοπλισμό. «Εγώ που μπορώ

Στην ΔΕΗ της Σάμου ακούει κανείς;

Την ώρα που δεκάδες περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις διακοπές ρεύματος και τη χαμηλή τάση, κάποιοι συμπολίτες μας αδίκως προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην πρωτεύουσα του νησιού μας, καθώς κανείς δεν σηκώνει τα τηλέφωνα.

Μισή ώρα κείτονταν αιμόφυρτος συμπολίτης μας μέσα στο δρόμο

Πάνω από 25 λεπτά κείτονταν αιμόφυρτος συμπολίτης μας στον κόμβο της ΔΕΔΗΕ στο Καρλόβασι, ο οποίος έπεσε από το δίτροχο όχημα του , πιθανόν από κάποια αδιαθεσία.