Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες στο αεροδρόμιο της Σάμου

«Ανεβάζει» ρυθμούς η γερμανική εταιρεία Fraport Greece που έχει αναλάβει την διαχείριση του αεροδρομίου μας , δίχως όμως αυτό να σημαίνει ότι θα λάβει τέλος γρήγορα η ταλαιπωρία επισκεπτών και ντόπιων κατοίκων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, λόγω της έλλειψης θέσεων παρκαρίσματος στο αεροδρόμιο. 

Αρκετοί είναι εκείνοι που τις τελευταίες μέρες μας παραπονέθηκαν για μια απαράδεκτη κατάσταση, καθώς όχι μόνο δεν βρίσκουν θέση παρκινγκ, αλλά και η διέλευση τους προς το αεροδρόμιο καθίσταται μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, μια και ο δρόμος που οδηγεί στο χώρο του αεροδρομίου καταλαμβάνεται σε ώρες αιχμής και από τις δυο πλευρές του, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών. 

Ως οφείλαμε και έπειτα από τις διαμαρτυρίες αρκετών συμπολιτών, μας ιδίως απομακρυσμένων περιοχών ,επικοινωνήσαμε με τον Airport Manager SMI (αεροδρόμιο Σάμου) της Fraport Greece κ. Γιώργο Καραδήμο, ο οποίος όμως θα μπορούσε να απαντήσει στα ερωτήματα μας μόνο εάν αυτά καταθέτονταν γραπτώς.
 Ευχάριστα όμως μας εξέπληξε το γεγονός ότι ο ίδιος επικοινώνησε με στελέχη της κορυφαίας αυτής εταιρείας, τα οποία και έδωσαν την άδεια στον κ. Γιάννη Παπάζογλου υπεύθυνο επικοινωνίας της εταιρίας να επικοινωνήσει μαζί μας και να απαντήσει στο φλέγον θέμα που μας απασχολεί και πριν καν αποστείλουμε την επιστολή. 

Ο ίδιος μας ανέφερε ότι πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα να έρθει στο νησί μας για την παρουσίαση των έργων βελτίωσης της υποδομής του αεροδρομίου μας ,την οργανωτική δομή και το γενικότερο ‘Management’-πάντα στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της συγκεκριμένης εταιρίας. 

Η στρατηγική αναβάθμιση του αεροδρομίου της Σάμου με βάση τα διεθνή πρότυπα, η λειτουργία του με βάση τα υψηλότερα διεθνή επίπεδα ασφαλείας , η προσέλκυση εταιρειών και αεροσκαφών από όλες τις περιοχές του κόσμου και η επιχειρησιακή αξιοποίηση της υποδομής στο έπακρο, αποτελούν τους βασικούς στόχους της εταιρείας «Fraport», σύμφωνα πάντα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της εταιρίας. 

Αναφερθείς όμως στο επίμαχο θέμα ο κ.  Παπάζογλου ήταν σαφής . Οι εργασίες δεν θα ολοκληρωθούν πριν από το τέλος του Ιουλίου . Μέχρι τότε θα εκτελεστούν μικρής κλίμακας εργασίες που θα δώσουν μία αίσθηση της επερχόμενης αλλαγής. Δυστυχώς το αδειοδοτικό πλαίσιο και οι κανόνες που διέπουν ως είθισται το ελληνικό δημόσιο , είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση των εργασιών και μέχρι τότε ο κ. Παπάζογλου συνέστησε κατανόηση και υπομονή. 

«Έχουμε δώσει έμφαση στην επέκταση του τερματικού σταθμού και έχει προετοιμαστεί η όλη διαδικασία σε καθορισμένο χρονικό πλαίσιο, το οποίο είναι μέχρι τέλος Ιουλίου. Μέχρι τότε θα επικρατεί μια δύσκολη κατάσταση και ζητάμε την κατανόηση του επιβατικού κοινού». «Έχουμε προβλέψει» συνέχισε «ακόμη 50 θέσεις πάρκινγκ , ενώ έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων οχημάτων συνεργαζόμενων με την εταιρία. Όσο για το πάρκινγκ ο κ. Παπάζογλου μας ανέφερε μια επιεικώς απαράδεκτη κατάσταση, η οποία έχει σχέση με παρκαρισμένα στο χώρο οχήματα εδώ και μήνες και μέχρι σήμερα λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας δεν έχει κατακτάει εφικτή η απομάκρυνση τους. 

Φυσικά αναφέραμε και τα μεγάλα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε όλους μας και ιδίως στους τουρίστες, μεσούσης της θερινής τουριστικής περιόδου αν πραγματοποιούνται ακόμη εργασίες, όμως ο ίδιος μας είπε ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Τέλος εκμεταλλευόμενοι την επικοινωνία με τον κ. Παπάζογλου τον ρωτήσαμε για την αύξηση η την μείωση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο του νησιού μας. Μας απάντησε ότι υπάρχει αύξηση της τάξης του 5 % στο πρώτο τετράμηνο του 2018, κάτι το οποίο μας γέμισε αισιοδοξία, καθώς από το επόμενο διάστημα όλοι ευελπιστούν ότι εφέτος ο αριθμός αυτός θα γίνει διψήφιος αν όλα φυσικά εξελιχθούν ομαλά. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγκληματική οργάνωση δρούσε στην Σάμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διακριβώθηκε πλήρως η δράση οργανωμένου εγκληματικού δικτύου που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια

Ληστεία στο Καρλόβασι

Πέντε αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες επιτέθηκαν αργά το απόγευμα σε λουόμενο Καρλοβασίτη στην Παραλία του Μπήτς Φρόντ στο Καρλόβασι.

Συναγερμός στο νοσοκομείο μας

Ασθένειες που είχαν εξαφανιστεί, και που θεωρούνταν «ανάμνηση» επανεμφανίζονται, λόγω της απουσίας υγειονομικού ελέγχου των χιλιάδων λαθρομεταναστών που κατακλύζουν καθημερινά την χώρα μας,  αλλά και τα νησιά μας .

Όλα καλά για τον τραυματία του χτεσινού ατυχήματος

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11χτες βράδυ  επι της παραλιακής λεωφόρου του Καρλοβάσου , στο οποίο τραυματίστηκε οδηγός δίτροχου οχήματος.

Μήνυση κατατέθηκε στον Αντιδήμαρχο Καρλοβάσου

Σε τακτική συνεδρίαση κλήθηκαν απόψε οι σύμβουλοι της Δημοτικής κοινότητας Καρλοβάσου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη. 

Ένα στολίδι στο Καρλόβασι

Έτοιμη ήταν αργά το απόγευμα η πισίνα του κολυμβητήριου Καρλοβάσου, το οποίο αναμένεται σύντομα να παραδοθεί στους αθλητές της Δυτικής πλευράς του νησιού μας και αφού φυσικά τοποθετηθούν και τα υπόλοιπα συστήματα που προβλέπει η νομοθεσία.

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις για την μεταφορά των μεταναστών(ΚΥΤ) στους Μυτιληνιούς

Καθώς καθημερινά συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στα νησιά μας , η προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών στο hotspot (ΚΥΤ) της Σάμου, αντί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα φέρνει ακριβώς τα αντίθετα

Ολοκληρωτική καταστροφή σε οικία συμπολίτη μας

Αναστάτωση προκλήθηκε πριν λίγες μέρες στην περιοχή Κοτρώνι Καρλοβάσου, όταν έσπασε κεντρικός αγωγός ύδρευσης, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αλλαχτεί.  Ο αγωγός έσπασε και τα νερά εισήλθαν σε οικία συμπολίτη μας, ο οποίος υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή στον οικιακό του εξοπλισμό.  Σύμφωνα με πληροφορίες ,από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου δεν δίνονταν η εντολή να αποκατασταθεί το πρόβλημα και ασκήθηκαν πιέσεις από τους αντιδημάρχους για την διευθέτηση του θέματος. Η διαρροή αποκαταστάθηκε από το συνεργείο του υδραυλικού κ. Μανόλη Τσακανιά, ο οποίος επι ένα διήμερο βρίσκονταν στην περιοχή προσπαθώντας να παρέμβει σε ένα πεπαλαιωμένο δίκτυο, το οποίο έπρεπε να έχει αντικατασταθεί εδώ και χρόνια, καθώς συν τα άλλα του προβλήματα, οι κάτοικοι της περιοχής πίνουν νερό από σωλήνες αμιάντου.  Από την βλάβη έτρεξε μεγάλη ποσότητα νερού με αποτέλεσμα ο συμπολίτης μας να έχει υποστεί μεγάλη ζημιά σε όλο τον οικιακό του εξοπλισμό. «Εγώ που μπορώ

Στην ΔΕΗ της Σάμου ακούει κανείς;

Την ώρα που δεκάδες περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις διακοπές ρεύματος και τη χαμηλή τάση, κάποιοι συμπολίτες μας αδίκως προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην πρωτεύουσα του νησιού μας, καθώς κανείς δεν σηκώνει τα τηλέφωνα.

Μισή ώρα κείτονταν αιμόφυρτος συμπολίτης μας μέσα στο δρόμο

Πάνω από 25 λεπτά κείτονταν αιμόφυρτος συμπολίτης μας στον κόμβο της ΔΕΔΗΕ στο Καρλόβασι, ο οποίος έπεσε από το δίτροχο όχημα του , πιθανόν από κάποια αδιαθεσία.